Учредиха Национална асоциация на производителите на етерични масла

Наскоро беше учредена Национална асоциация на производителите на етерични масла в Добрич, съобщава сайта Про Нюз Добрич. За председател на асоциацията и оглавяващ Управителния съвет е избран Петър Христов. Преди 14 дни е проведено учредителното събрание на асоциацията и е вписана в Службата по вписвания.

Първото редовно Общо събрание ще се състои след няколко дни от 10 часа на 10 август, събота, в Голямата конферентна зала на хотел „България“. От асоциацията отправят покана на него да присъстват производители на етерично-маслени култури. „Нека заедно обсъдим нашите бъдещи идеи, реализация и търговски цели и спрем обезценяването на труда ни!“, призовават от организацията.

Идеята на новата асоциация е да обедини всички производители на етерично-маслени култури и да се защитава общия им интерес. Важно е всеки един производител да остоява своите интереси – цени, количества и т.н., за да се развива добре пазара.

Седалището на Националната асоциация на производителите на етерични масла е в Добрич. Членовете й в момента са около 20, но интересът към нея е голям, споделя председателят на Управителния съвет Петър Христов.

Петър Христов е и собственик на разсадник в село Тригорци, а земите, които обработва са в област Шумен. На около 1 000 декара отглежда етерично-маслени култури – лавандула, бял равнец, маточина,
римска лайка.

By | 2019-08-07T12:28:05+03:00 август 7th, 2019|Етерични масла|0 Comments