Увеличава се тенденцията за фотосесии на лавандулови полета

Добричка област е един от районите в страната, където има най-много засяти лавандулови полета. Лятото е периода, в който лавандулата вече е цъфнала. Разбира се, подобна е гледката и на други места – Варна, Балчик, Несебър, Равда и Слънчев бряг.

Когато вече посевите са цъфнали, се превръщат в перфектно място за фотосесии, както на нашите съграждани, така и за чуждестранните туристи, които посещават нашата страна. Цветните градини привличат вниманието на минувачите и ги карат да бъдат неустоими за някой друг кадър.

В голяма мания се превръща особения интерес на руските туристи към нашите полета с лавандула. Пикът за снимки е точно периода юни – юли преди посевите да бъдат прибрани.

lavandula

Социалните мрежи са затрупани от различни оферти на руски граждани, които си търсят фотографи, които да ги заснемат. Цените за подобни фотографски услуги достигат до над 600 евро, но други могат да успеят да договорят цената и по-ниско.

Всички лилави полета имат стопани и се следят строго под надзор. Някои от техните собственици допускат хората за безплатна фотосесия, докато други от тях предоставят дори „билетчета“ за определено време.

By | 2019-07-08T11:49:16+03:00 юли 8th, 2019|Некатегоризиран|0 Comments